Skip to main content

Risikoområde
Stiger

Real Safety Kontakt Info:

+45 26 11 44 66 
realsap@realsap.com

Stiger
Torben Farup Henriksen

Stifter & CEO

Reducer risikoen for at falde ned fra stiger

At arbejde og opholde sig på stiger er risikabelt, og det kræver et højt niveau af skridsikkerhed på stigetrinnene, da fodfæstet er koncentreret på et meget lille område.

Fodfæstet er meget mindre end når vi står på en gulvoverflade, og derfor er det ekstra vigtigt at sørge for, at der ikke er glat på disse trin. Glider du på en stige, er der også en højdefaktor, der evt. spiller ind.

Andre farefaktorer

Uanset om det er fritstående eller fastmonterede stiger, vil fodfæstet også påvirkes af, om man benytter en eller to hænder til support, om man bærer noget på stigen, om man står stille og arbejder – eller benytter stigen som adgangsvej.

Selvbærende eller indbyggede stiger vil begge kræve støtte fra mindst en hånd. Derfor er det vigtigt, at stigen har god friktion.

Sørg for godt fodfæste

Brug begge hænder

Gå ikke under stiger i brug

Du skal kunne håndtere dit værktøj med én hånd

Vær opmærksom på omgivelserne

Kundecase: Esvagt

ESVAGTs flåde af skibe er alle designet og udstyret til at operere over hele verden – ofte i barske miljøer. Sikkerhedsopgraderinger er derfor ofte nødvendige på fartøjer for at eliminere risikoen for ulykker i områder, der bruges af besætningen på tværs af skibet – såsom gangbroer og stiger.