Skip to main content

Tyra sikkerhedsopgradering

Tyra-feltet er det største naturgasfelt i den danske Nordsø.

Tyra West TotalEnergies case - escape route flugtvejsmarkering anti-slip - billede

Det har været i drift siden 1984 og var oprindeligt to anlæg, som også behandlede gas fra andre felter.
I 2017 blev der annonceret en ombygning af Tyra-platformene kaldet Tyra II, som i alt kostede 21 milliarder DKK.

Produktionen fra Tyra II forventes genoptaget igen i vintersæsonen 2023/24. Efter genåbningen vil anlæggene igen være knudepunkt for langt størstedelen af den producerede gas i den danske del af Nordsøen. TotalEnergies står for den langsigtede udvikling af den danske offshore-sektor, og det færdige Tyra II felt bliver et højteknologisk produktions- og eksportcenter, som skal være med til at styrke Danmarks forsyningssikkerhed.

Udfordring

Real Safety har leveret sikkerhedsløsninger til Mærsk Oil (nu TotalEnergies) siden 2007 og blev kontaktet af TotalEnergies, som søgte en ny og innovativ løsning til at markere flugtveje på deres anlæg i Nordsøen til Tyra-ombygningen.

TotalEnergies: “Vi søger en innovativ løsning, der bringer os i overensstemmelse med Norsok S-001. Løsningen skal påføres fra oversiden af ​​risten. Den skal være nem at installere under alle vejrforhold, hele året rundt – med en garanti på minimum 10 år.”

Maleløsninger på riste involverer mange faser: Temperaturen skal være korrekt, områdes skal lukkes af, klargøring, grunder i flere omgange osv. Og hvordan maler man en ordentlig retningspil på en stålrist? Desuden er “vinduet” til maleopgaver i Nordsøen begrænset på grund af vejrforhold.

TotalEnergies indså hurtigt, at maling af flugtvejsmarkører direkte på riste, resulterede i en dårlig produktlivscyklus (genmaling hver måned for at overholde kravene), og investeringsafkastet på disse job var meget dårligt.

Løsning

Tyra kundecase - produkter brugt: Flugtvejsmarkering, trinnæse og trinsikring

I tæt samarbejde med TotalEnergies tekniske teams og sikkerhedsafdeling, udviklede vi Escape Route Markers som er flugtvejsmarkører. Vi leverede også skridsikre trinbetræk og trinnæseløsninger til trapper.

Escape Route Markers til flugtveje er en simpel, men innovativ løsning, der overholder Norsok S-001 og eliminerer alle problemer med maling, regler og lav ROI.

Entreprenører på projektet var Rosetti Marino, McDermott International og Sembcorp Singapore.

Real Safety leverede alle flugtvejsmarkører og anti-skrid løsninger på dette projekt.


TotalEnergies logo
Sembcorp Industries logo
McDermott Tech logo
Rosetti Marino logo
læs case logo


Torben Farup Henriksen

Stifter & CEO